Over de luxe-tapas-mix

a.  Een gevarieerde mix

Je kunt kiezen uit een aanbod van ruim 25 tapas.

-   Je kiest 12 tapas in functie van je voorkeuren, van je planning en van je keukenuitrusting.

-   Je kunt hierbij eventueel rekening houden met de door ons voorgestelde “tapa-rondes”, die een beetje geschoeid zijn op een eerder traditionele menuopbouw van voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Maar dit is enkel een hulpmiddel om te komen tot een gevarieerde mix. Het mag je niet weerhouden om te kiezen voor je eigen voorkeuren.

-   Kijk misschien wel ook even naar je gasten. Voorzie bijvoorbeeld zo nodig ook enkele vegetarische tapas, of tapas die ook door kinderen zullen geapprecieerd worden.

Er wordt bovenop je keuze van 12 tapas altijd een voldoende hoeveelheid van de 5 “vullers” meegegeven.

b.  Een keuze maken

-   De tapaslijst geeft productinformatie om je te helpen om je voorkeuren te bepalen.

-   De overzichtsmatrix helpt je dan weer bij het variëren naargelang planning en keukenvoorziening.

-   Reken er op dat je ongeveer 60 gr tot zelfs 80gr per man per tapa van ons krijgt. Heb je bv. 10 gasten, dan is dat dus ruim 7,2 kg tapas en 3,0 kg “vullers” die gedurende het feestmaal op tafel komen. Het is dus aangeraden om even na te denken over de spreiding in de tijd en de verdeling over de verschillende opwarmmogelijkheden die je hebt.

-   Mits een evenwichtige keuze en met behulp van de door ons voorziene handleiding wordt het serveren van de luxe-tapa-mix dus zelfs een best leuke activiteit, waarmee je al je gasten kunt verrassen.

c.  Diverse aandachtspunten

-   De 12 tapas zijn gelijk voor al je gasten

1.  het is niet mogelijk om per gast een apart assortiment van 12 tapas te bestellen. Dat zou totaal onorganiseerbaar worden.

2.  Het is echter wel denkbaar dat je gasten niet in gelijke mate en gelijke hoeveelheden van de tapas zullen snoepen.
Je kan daarom in je bestelformulier aanduiden van welke tapa je liever wat meer hebt en van welke proevertjes je liever wat minder zou hebben; wij zorgen dan voor extra aandacht in het evenwicht.

-   Heb je kinderen te gast, laat ons dit weten:

1.  Zijn het enkel kinderen tot 5 jaar, dan verhogen we gratis een beetje de porties zodat ze toch van alles wat kunnen proeven.

2.  Zijn de kinderen tot 12 jaar, dan maken we halve porties aan halve prijs.

3.  Zijn het relatief veel kinderen, dan maken we graag een speciaal aanbod en een speciale prijs.

4.  We suggereren dingen die misschien voor kinderen lekker zijn, maar aarzel niet om hen ook andere dingen voor te schotelen. Dat is ook avontuur.